There was an error in this gadget

Friday, 30 November 2012

aku dah 18..hii

salam semuaaa...ok...selepas aku habis saja SPM di SMK TAMAN SERI RAMPAI..aku dapat sambung belajar di kolej islam nak taw yg mne niee...ok..SPM aku ary tuh dpt cukup2 makan jewwp..tpy alhamdullilah..sye dapt kejar impian saya utk sambung belajar..hurmm..ok..di kolej nie saya mengambil jurusan DIPLOMA ISLAMIC CHILHOOD EARLY EDUCATION..insyaallah sye nk jdy cikgu tdikaa..tpy pada masa yg sma sye nk jdy seorg usahawan wanita berjaya..sye nk bkak kedai kek sendiri..hihi..disini sya ade ramai kawan  antaranyaa...

Kisah hidup ku..

assalamualikum..hihi..ok beyla hari nie nk cerita sikit pasal kehidupan beylaa sebelum nie..ok..beyla lahir di johor..dan beyla dibesarkan di KL..ayah beyla bernama IBRAHIM BIN NEEMAT..ayah beyla dahulu askar tetapi sudah pencen..ayah beyla mula bkerja sebagai org RTM..tetapi dah berhenti..setelah tu ayah beyla bekerja lagi sbg kontrak di UTM skudai johor..selama beberapa tahun..slps itu sambung bkerja kontraktor bebas..lama1 kelamaan ayah beyla mula bekerja sbg pemandu van di asrama YAYASAN SELANGOR..hurmmm..lme juga beliau  ekerja disitu sblom khwin dengan mak beylaa..ayah nie berkahwin dengan mak semasa umur 40-an laa..mse tu da tua sikit...so dpt beyla pon lmbt..hihiii....ok..ayah hidup sebatng kara...ayah tak suke susah kan orang lain..sbb dia tahu nnty kelak org akan benci...dia dr muda lagi sudah mula mencari duit dngn hasil tngan sendiri...ayah seorg yg baik hati...dia suka menolong org,...kira ayah niee..bntu slagi yg trmampu...dan ayah sering mengingatkan pada beyla jika dia dan mak takde nnty jgn sshkan org lain..beyla selalu igt pesanna ayah..hurmm...ayah nie kira hebat taww...kalo masak tuh dia no 1..ayah beyla ppandai menjahit,memasak,menukang,melukis...ya allah kiranya ayah nie pandai segalanyaa...hihihiii...ayah beyla la yg terbaikk..hihi..ok

Emakk beyla pulak...hurmmm...mak beyla nmenye KALTHOM BINTI JAAFAR...mak beyla nie  dulu kahwin dngn ayah mse umo 30-an laa..mak nie ade 10 org adik beradik...ramai huh...hihi..tpy dlm keluarga nenek sering mengharapkan mak uruskan keperluan dirumah...sehingga kan mak trpaksa sekolah sampai darjah 2 sahaja..lps tu berhenti...arwah atok dulu askar...so tegas sikit....mak jaga adik dan abg2 diaa..mak ade 2 adik pompan..so dia kene jaga..mak dulu kerja dekat kilang alattan tulis..dia snggup tk kawen sbb tggu adik2 yg lain..mase arwah nenek meninggal mak ambil alih tugas utk menjaga keluargaa..arwah atok kahwin lagi..tpy bini dia da lari...kesian jugaklaa..tpy nk wat cmnerr..hurmm..mak jumpa ayh bila saudara dan kawan mak kenalkan..bru la mereka kawen dan dpt sye...beyla yg comel niee..hihihii..lps setahun umur saya mak mula bekerja sbgai cleaner di YAYASAN SELANGOR..mak kerja di bukit bintang lps itu berpindah ke asrama tun dr.ismail..beylaa da terbiase hidup ssh...keluarga kami tk suka sshkan org lain..mak bnyk membanting tulang membesarkan beylaa..sejak ayah pencen di YAYASAN dulu mak yg bnyk bekerja utk keluargaa..beyla bila membesar sering melawan ckp mak sikap yg kurang hajar..sedangkan kedua2 ibubapa beyla tatang beyla bagai minyak penuh...sehingga beyla trsedar bila mak beyla pergi meinggalka beyla selamanya beyla trasa kehilanggan nyaa..org sekellilig bnyk tnya samada beyla rindu ataw tk..beyla hanya ckp yea..tpy dlm hati beyla sebenrya rasa sedihh yg tk terhingga..beylaa kalo diberi peluang kedaua utk  memohon keampunan dari mak beyla akan jdy anak yg solehah..beyla sedar bnyak dosa yg beyla buat selama nie...sehinggakan beyla tak tahu yg arwah mak meninggalkan beyla dngn kesengan supaya beyla berjaya dlm hidup..beyla hanya berjanji pada arwah mak supaya beyla dpt berjaya dngn sungguh2 utk menjadi manusia yg berguna insyallah..

emak..hanya satu beyla nak katakan beyla saynag dan rindukan mak..tpy hati beyla ssh utk lembutkan...hanya iringan al-fatihah yg beyla sampaikan..sayang mak..

(10.10.11)tarikh kepergiann allahyarhamah KALTHOM JAAFAR..


xoxo..beyla

Tuesday, 20 November 2012

Cinta lagii!!!!

assalammualaikum...hihi...ok..cinta lagii!!!hurmm...korang mesti ingat lagi pasal AK...ok..lepas habis UPSR beyla da tk jumpa dia lagi...and AK da sekolah lain...beyla pindah dan sekolah lain jugaa..OK...cerita dkt skolah menegah pulak..semasa form1..beyla mmg nekad tknk jatuh cinta...alhamdullilah form 1 beyla still contol hihi...tpy naik form2...hurmmmm....beyla ada jatuh hati dngn someone nie...dia nie kira bru pindah ke sekolah beylaa..huh..dia nie cute...and comel...hihi..cute comel sme la kan...tpy beyla ske and tertarik dng dia sbb dia ade aura..yg org lain tk tahu..hanya beyla jew tahu...first time dia masuk mmg beyla tk effect ske dia tpy lme kelamaan...dia nie boleh membuat hati beyla terpikat dngn nya...wahhhh!!!hihihi...ok..dia beyla gelarkan A...hurmm A jugak...semua yg beyla minat huruf A...sedih btoll...hahahaha..ok A nie sbnrnya minat kat beyla gak..tpy di malu nk luahkan..hihi...4tahun beyla tggu jwpan dr dia..tpy langsung tkdaa..hurmmm...ok...now beyla da18tahun..dah masuk 1tahun tk jmpe dia..hadoiiii...rindu pon adeww..hahahaa...tpy enthlaa...skang beyla da mcm tawar hati utk cintakan dia...tpy beyla masihh sayang kan. diaa...mngkin beyla igt diaa..tpy dia igt beyla tk..???atau dia adew makwe lain..opppss!!!tk mngkin:::k la...byee...xoxo..beyla....

Tuesday, 13 November 2012

cinta??

cinta???ape itu cintaaa...ramai kata cinta itu butaa...hurrmmm...mmg pon tpy tahu tk??cinta itu sebenarnya bukan dari kekassih tetapi cinta itu mesti lah pada yg Esa..kalo nk cerita pasal cinta pada saya...ok..saya nk ceritaa pasal someone niee..hurmmm...yg agak tampan bg saya...waktu dahulu..hihihi....sye gelarkan dia AK...ok..AK nie sbnrnya satu sekolah semasa sekolah rendah dulu....saya semasa first time tngk diaa..huh...jntung nie berdebar bkn main lagi...hahahaa...tpy saye mse tu tk tahu adakah itu cinta saya...sbb mse tu budak lagikan...ok..back to normal...AK nie dye hendsem than ade kacukkan..huhuhu...tpy dia nie...ssh laaa nk dekat dngn pompuan...dia ske belajar2!!..tpy dia mmg terbaiklaaa..hihi...satu lagi dia nie pengawas perpustakaan dahulu..soo mmg ramaimgirls ske diaa..tpy dia tk layan...ok.l...AK nieee...saya boleh ibaratkan mcm first lover syelaa...yelahhh masuk sekolah tros sye minat dye...gilerlaa...smpai family taw ooo..hahahah..tpy tu semua hanyalah cinta monyett...6 tahun sye memendam rasa cintaa dkt diaa...tpy diaa,,..ummm...AK nie baik..hormat orrg tuaa..kira sye mmg tngkp feelinglaa ngan diaa..ahha..lalalaa...tpy bila masuk jeww form 1...rase syg cinta tu tros hilang...sbb sye nk focus pada study...sbb sye nk tinggalkan semua tu dan back tu normal...:)

Monday, 12 November 2012

pengenalan diriku..

assalamualikum semua blogger..nama saya siti nabilah bt.ibrahim..panggil beyla k..ok beyla berumur 18 tahun(2012) ok..beyla sekarang masih study dekat international islamic college..gombk..ok beyla lahir dkt JB..dn membesar dkt KL..ok beyla sebenarnya baru first time main blog nie..hihi...ok kawan2 beyla harap kalian semua dpat kawan dan kongsi masalh korang di blog beyla k...hihi..
peace!! xoxo..beyla